Hajduk četiri utakmice bez gledatelja

Splitski Hajduk saznao je kaznu zbog svega što se događalo tijekom nedavnog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu. Hajduk je tako žestoko kažnjen zbog propusta u organizaciji spomenute utakmice u kojoj je ozlijeđen jedan vatrogasac, kao i domaći igrač Adam Gyurcso.

Između ostaloga u priopćenju Disciplinskog suca Prve lige navodi se:

- HNK Hajduk je kažnjen s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na susretima koje igra kao domaćin. Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, devet dimnih bombi, pet strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Pomoćni trener Hajduka Mario Carević, koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca, kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Hajduk će tako bez gledatelja odigrati derbi protiv Rijeke te oglede protiv Inter-Zaprešića, Slaven Belupa i Istre 1961.