HNS osudio huliganski napad na nogometaše Hajduka

Hrvatski nogometni savez osvrnuo se na događaje u Splitu u kojima su huligani prvo verbalno, a potom i fizički napali nogometaše Hajduka.

HNS najoštrije osuđuje taj napad koji se dogodio u ponedjeljak, a tijekom kojeg je došlo i do fizičkog napada na mađarskog nogometaša Marka Futacsa.

U središtu Splita skupina napadača je prvo verbalno napala petoricu igrača Hajduka u šetnji gradom, a verbalni napad prerastao je u fizički kada je Futacs dobio udarac u glavu te je pritom lakše ozlijeđen.

Novi je to u nizu huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji zgražaju javnost i uznemiruju svakoga tko smatra da je sigurnost svakog građanina jedna od temeljnih zadaća moderne demokratske države. Nažalost, velik broj huliganskih ispada nije procesuiran ili odgovarajuće sankcioniran, a svjedoci smo da to huligane potiče na nastavak teroriziranja članova nogometne obitelji i hrvatskog nogometa općenito.

Pozivamo još jednom državne institucije da pravovremeno i na odgovarajući način reagiraju na ispade huligana koji čine neprocjenjivu štetu Hrvatskoj.