Hrvatski ambasadori Mešić i Lučić spremni za put u Moskvu

Hrvatski ambasadori, mladi igrači škole nogometa GNK Dinamo Eldar Mešić i Vlaho Lučić, spremni su za Rusiju gdje putuju uoči šestog izdanja najvećeg globalnog projekta za djecu "Nogomet za prijateljstvo".

Projekt organizira Gazprom, vodeći partner Fife, Uefe i Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kako bi kroz nogomet promovirao najvažnije ljudske vrijednosti i prijateljstvo. Hrvatska nogometna televizija također će doprinijeti ovom događaju, budući da u programu HNTV-a možete uživo pratiti zbivanja s mjesta događaja, ali i putem reportaža iz Moskve.

Ovogodišnji projekt "Nogomet za prijateljstvo", od 8. do 15 lipnja, u Moskvi će okupiti nekoliko tisuća djece iz čak 211 zemalja. Uoči samog početka Svjetskog prvenstva djeca će dobiti priliku i zaigrati prijateljsku utakmicu ili se okušati u ulozi novinara i s nje izvještavati. 

- Sada smo već stvarno jako uzbuđeni jer putujemo za svega nekoliko dana. Veselimo se novim prijateljima, igranju nogometa, Moskvi i njenim znamenitostima, kao i promoviranju najvažnijih ljudskih vrijednosti, izjavio je Vlaho Lučić.