Istra 1961, Rudeš i Cibalia bez licence za Prvu i Drugu ligu!

Hrvatski nogometni savez završio je Središnji postupak licenciranja klubova za Uefina klupska natjecanja, za natjecanje u HT Prvoj ligi i Drugoj ligi za iduću natjecateljsku 2018/19. sezonu.

Licence Uefe za iduću sezonu dobili su Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Inter-Zaprešić i Slaven Belupo. Svi su oni ujedno dobili i zeleno svjetlo za nastup u Hrvatski Telekom Prvoj ligi iduće sezone, a te je uvjete još zadovoljio trenutačni drugoligaš Gorica.

Za Drugu ligu licence su izdane drugim momčadima Dinama, Hajduka i Osijeka te Gorici, Inter-Zaprešiću, Lučkom i Sesvetama.

Zanimljivo je i važno reći da prvoligaši koji se trenutačno žestoko bore za ostanak u HT Prvoj ligi, Istra 1961, Cibalia i Rudeš, nisu dobili licence ni za Prvu, ni za Drugu ligu.

HNS je obavijestio kako protiv odluka Komisije za licenciranje, u roku od osam dana od primitka odluke, klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Odluke o žalbama donosi tijelo drugog stupnja, Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja 2018. godine.