Pletikosa: Vjerujem u hrvatskog izbornika i igrače

Stipe Pletikosa, nekadašnji prvi vratar hrvatske reprezentacije, promovirao je skorašnje Svjetsko prvenstvo u Nižnji Novgorodu, jednom od gradova domaćina.

U tom će gradu Hrvatska u skupini D igrati protiv Argentine, drugu utakmicu na Prvenstvu. Pletikosa je bio gost kod domaćina SP-a i s obzirom na svoju "rusku povijest", budući da je tijekom karijere branio vrata moskovskog Spartaka i Rostova, a tom je prilikom izjavio:

- Svi hrvatski navijači od reprezentacije očekuju prolazak skupine. Vrlo teško je prognozirati što će se događati kasnije, ako Hrvatska prođe skupinu, no realno imamo perspektivnu momčad, možda i najbolju u nekoliko posljednjih godina, rekao je Pletikosa i dodao:

- Ključan je početak protiv Nigerije, tada se počinje graditi atmosfera za cijeli turnir. Hrvatski igrači nastupaju u vrhunskim klubovima, važni su u svojim momčadima i igraju svakodnevno vrhunske utakmice, finala... Vjerujem u njih i našeg izbornika.

O domaćinu Rusiji je rekao:

- Rusiju sam uvijek zvao drugim domom, nakon sedam i pol prelijepih godina provedenih ovdje. Imam samo pozitivne emocije prema Rusiji i ovo bi sigurno mogao biti jedan od najboljih turnira u povijesti.