Postignut dogovor Davora Šukera i Zlatka Dalića

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i Zlatko Dalić, izbornik A reprezentacije, dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na izboreno Svjetsko prvenstvo kojem je iduće godine domaćin Rusija.

- Zlatko Dalić je apsolutno opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke. Tako je potvrdio i ispravan odabir, nakon remija protiv Finske. Kao što smo se u prvi mah brzo dogovorili, tako smo i sada lako postigli dogovor. Daliću i igračima ćemo osigurati maksimalne uvjete u pripremi za SP, za što bolji rezultat na Prvenstvu, rekao je Šuker.

Dalić, koji je preuzeo reprezentaciju uoči gostovanja u Kijevu, a kasnije je u dvije utakmice bio bolji od Grčke, rekao je:

- Ponosan sam na sve što smo napravili u ove tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo se lako dogovoriti, to se i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i svima u HNS-u na povjerenju. Nadalje mogu samo obećati da ću uložiti maksimum kako bi reprezentacija u budućnosti bila što bolja.

Izvršni odbor HNS-a verificirat će ovaj dogovor na sjednici idućeg tjedna, nakon čega će biti i potpisan ugovor o suradnji.