VIDEO: Horkaš za HNTV: Sretni smo, sada idemo do kraja

Druga momčad Dinama ostvarila je veliki uspjeh u Premier League International kupu.

U četvrtfinalnom susretu, koji se odigrao u Stevenageu, Dinamo II je s 1:0 pogotkom Ćužea pobijedio Tottenham U-23 čime je izborio plasman u polufinale. Tamo će, pak, igrati protiv Readinga U-23 koji je s 3:1 svladao Manchester United U-23.

- Sretni smo, jasno, zbog ovog uspjeha. Prvo moram čestitati svim dečkima na uloženom trudu, ovaj plasman u polufinale je nagrada za to. Svaka im čast na karakteru koji su pokazali. Taktički i kondicijski smo odigrali jako dobro. Veliki je izazov bio igrati na njihovom terenu, protiv uglednog suparnika, ali smo cijelo vrijeme bili i svjesni vlastitih kvaliteta. Znali smo da ćemo imati prostora tijekom utakmice i na kraju smo iskoristili jednu takvu priliku, komentirao je po dolasku u Zagreb trener Dinama II Igor Jovićević.

Nesavladiv i ponovno vrlo dobar na vratima bio je Dinko Horkaš.

- Dobro smo igrali, čvrsto. Sretni smo što smo srušili tako velikog suparnika. Idemo do kraja. Vidjeli smo tijekom utakmice da možemo igrati protiv njih. Na kraju su nas stisnuli, no izdržali smo.

Strijelac pogotka vrijednog polufinala, Mario Ćuže, rekao je:

- Mogao je i netko drugi zabiti, imali smo još prilika. Sreća je, eto, pala na mene. Tottenham je sigurno jedna od boljih momčadi protiv koje smo igrali na ovom turniru, ali i svi ostali su dobri. Sretni smo i zadovoljni.